Докато се чудех какво да измисля за вечеря, което едновременно и да е бързо и да не е пържено, се сетих за тази простичка рецепта. Не бях я приготвяла от много, много време и сега, когато има прясна салата, реших, че е точният момент.
Продукти:
ок 750 г. кайма
1 яйце + по едно яйце за всяка порция
1 филия хляб
1 глава стар лук
няколко стръка магданоз
сол, кимион, черен пипер
Филийката хляб се накисва във вода и след като омекне се отцежда и натрошава. Предпочитам да не го изцеждам прекалено, за да остане каймата по-сочна. Лукът и магданозът се нарязват на малки парченца. Всичко се смесва и каймата се омесва добре. С мокри ръце се оформят "гнезда" и се поставят в съвсем леко намазнена тава. Така подготвените формички от кайма се изпичат на 200-220 градуса. Когато са почти готови, в средата на всяко гнездо се слага по едно яйце и се доизпича.
Тъкмо имам кайма, чудна идея за вечеря:)
ОтговорИзтриванеМного любими гнезда,Радост,но виж така не съм се сещала да ги разположа сред зелена салата.Чудни си ги направила!Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеТака, със салатката са много сладки. И аз май отдавна не съм ги правила, твоите са много красиви. Поздрави и прекрасни почивни дни!
ОтговорИзтриване