19 май 2014 г.

Пълнен заек чомлек




Продукти:


1,5 ч.ч. ориз
3 глави стар лук
4 скилидки чесън
2 стръка пресен лук
1 голям морков
2 клончета розмарин
3 ч.ч. бяло вино
1 водна чаша бира
черен пипер, сол, олио
1 заек, почистен от вътрешностите
ок 1 кг картофи

     Оризът се измива добре със студена вода и се запържва в тиган с малко олио, докато стане стъклен. Прибавят се нарязаните на малки парченца пресен лук и морков. Посолява се и се поръсва с черен пипер. Постепенно се доливат се 2 ч.ч. бяло вино и 2 ч.ч. чаши вода. Когато оризът поеме течността, се сваля от котлона и се оставя да се охлади. 
      Заекът се измива, подсушава и натрива със сол и черен пипер, след което се намазва с червен пипер и малко олио. Пълни се с охладената плънка и се зашива със здрав конец. Поставя се в глинен гювеч, заедно със стария лук нарязан на шайби, скилидките чесън и розмарина. Залива се с виното и бирата и се задушава във фурната на 220 градуса за ок. 2-3 часа. Когато месото омекне се прибавят и картофите.


  



4 коментара:

  1. На това просто няма как да устоя:) Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Мале,че вкуснооо,бравос,Радостче,страхотен заек си стъкмила,поздравления!

    ОтговорИзтриване
  3. Вкусно, крехко със златиста коричка. Страхотно е! Поздрави и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване