Името си „белуга”, черната леща получава заради приликата си с хайвера на моруната (белуга), а цветът й се дължи на веществото антоцианин, известен с антиоксидантния си ефект. Лещата белуга увира бързо и се отличава с нежния си вкус. Изключително полезен източник на протеини, фибри, желязо, магнезий, фолиева киселина и много, много др.
1 ч.ч. леща белуга Krina
3 моркова
3 чушки
2 глави лук
200 г пресни печурки
сол, зехтин, соев сос, лимон, балсамико, бяло вино
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZrRqX82-8KTxTdxC4Gedhi0hqyyyNQMej0kuxcfxlFMS__1XdfQwOVgpLV1kEWvLibXGsedYBdKBGKvqvonJvjFjjKKVTS3KlepGKM-dUs1PWLViRm7-yhKCOJbpV1E4sehIi6pURREHR/s400/%25D0%25B1%25D0%25B5%25D0%25BB%25D1%2583%25D0%25B3%25D0%25B01.jpg)
Отцедените от маринатата зеленчуци се изпичат на плоча, прибавя се охладената сварена леща, разбърква се внимателно и се доовкусява със сол, зехтин и лимонов сок. Честно казано на мен дори само тази салата с чаша вино са ми достатъчни за вечеря - леко и вкусно. Добър апетит!
Радост,
ОтговорИзтриванемного ми хареса тази твоя рецепта и непременно ще я изпробвам.Скоро закупих леща Белуга.Великолепно и много вкусно ястие се е получило.Чудно !
Поздрави !
Опитай, Ели! Убедена съм, че ще ти допадне Белугата. Много е нежна. Поздрави и от мен!
ИзтриванеЗаписвам си го, много вкусно ми звучи!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти допада!
Изтриване