У дома обичайно четвъртък е рибеният ден и често приготвям прясна пъстърва. Затова реших този път да опитам нещо различно. Приготвена по този начин невероятно много ни хареса вкъщи и вече никой не желае просто пъстърва на скара. Рибката става невероятно крехка, сочна и ароматна - истински разкош! Естествено е и много по-бърза, лесна и полезна от която и да е пържена риба.
Продукти:
прясна изчистена пъстърва
лимон
скилидка чесън
зехтин
бяло вино
сол, черен пипер, мащерка/розмарин
масло
В случай, че не е изчистена още при купуването, пъстървата се изчиства от вътрешностите, измива се и се подсушава. Посолява се добре и се наръсва с черен пипер. Чесънът се пресова и с него се намазва леко вътрешността на рибата. Полива се отвътре и отвън обилно с пресен лимонов сок и с малко бяло вино и зехтин. Във вътрешността може да се сложи и малко мащерка или листенца розмарин. Овкусената риба се оставя в хладилника за час, за да поеме ароматите, а в това време може да се приготви прясна и свежа салата.
Радост,
ОтговорИзтриванечудесна,много апетитна и лесна за приготвяне пъстърва.Ще изпробвам и твоя вариант.
Поздрави и усмивки !
Благодаря! Убедена съм, че ще ти допадне, Ели! Поздрави и на теб!
ИзтриванеНевероятно вкусна риба.Адмирации!
ОтговорИзтриванеСърдечно благодаря!
ИзтриванеНапоследък все по-рядко намирам и приготвям хубава риба, а цените и растат обратно на качеството!
ОтговорИзтриванеНе си падам много по пъстървата, но тази звучи вкусно:)
Напълно си права, Веси! Риба много, а понякога е трудно да избереш наистина прясна. Затова и често правя пъстърва, тъй като в магазина до нас обикновено тя е по-прясна. Поздрави от мен!
ИзтриванеУникални сте! Браво! Страхотна кулинарна рецепта! Невероятно красиви снимки, страхотно попадение! Личи си, че сте страхотен кулинар! Поздрави
ОтговорИзтриване╰┈➤ Gladni.com