15 декември 2014 г.

Кавърма с пилешко и свинско

   Кавърмата с пилешко и свинско е разкошно богато ястие, което намирам за особено подходящо за празничната коледна трапеза.


Продукти:
300 г. пилешко месо
300 г. свинско месо
1 голям стрък праз лук
1 голяма глава стар лук
5-6 скилидки чесън
3 моркова
4 печени и обелени червени чушки
4 кисели краставички
1 чаша червено вино
250 г пресни печурки
сол, черен пипер, дафинов лист, олио,


   Месото се измива добре, подсушава се, нарязва се на парченца и се задушава с малко мазнина, докато омекне. 

   В това време се подготвят зеленчуците. Празът и лукът се нарязват на колелца или полумесеци и в отделен съд се задушават за няколко минути с малко мазнина. Прибавят се чесънът и морковите, а след тях последователно и нарязаните гъби, чушки и краставички. Добавя се месото, овкусява се с  подправките и всичко се разбърква добре. Долива се виното и ястието се прехвърля в гювечета или в по-голям глинен съд и се дозадушава във фурната на 200-220 градуса. Ако е необходимо се долива още течност. Може да се поднесе с люта чушка за разкош:) Добър апетит! 


2 коментара:

  1. Наистина богата гозба и със сигурност невероятно вкусна,Радост!Щастливи празнични дни!

    ОтговорИзтриване