Ех, любими са ми тези картофки! Мога да погълна несметни количества и никога няма да ми омръзнат. Ще ми се да бяха и полезни, но пък само колко са вусни.... Не може човек да не се поглезни отвреме на време.
Продукти:
картофи
олио
масло
чесън
копър
сол
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjvqqK6gD8cieImY5EwcANRk6pNuPupW8xjizWmDPTryqisYQEbmXYG5Usz2k3iWKD5b7Aa1_ty9WckVXzq1zKQxuA2gvaUzmv_sN6LmLHiNUXcCxiUUYMC0v_NHBmQKOMkZtqVcpQOdss5/s320/%25D0%25BA%25D0%25B0%25D1%2580%25D1%2582%25D0%25BE%25D1%2584%25D0%25B8+%25D1%2581%25D0%25BE%25D1%2582%25D0%25B51+6%25D0%2593.jpg)
В тиган сипете олио и запържете картофките до златисто. Изсипете ги в съд с кухненска хартия, за да се поеме мазнината от пърженето. Изсипете олиото от тигана и на дъното сложете парченце масло. Естествено може да използвате и друг тиган, ако не ви притеснява миенето. Маслото се загрява докато се разтопи, изсипват се картофките и се разбъркват добре. Посоляват се и се наръсват обилно с нарязан на ситно копър и счукан чесън. По време на пости може просто да наръсите с копър и чесън и да пропуснете маслото. Разбъркват се отново. Консумират се топли и са прекрасно мезе и за биричка и за вино.
Чудесни картофки соте Радост.Любими на всички топли и вкусни.
ОтговорИзтриванеПоздрави !