На пазара има прекрасен и свеж карфиол - идеален за тази хрупкава есенна салатка. Често карфиолът е подценяван, а предлага толкова възможности и за ястия и за салати и туршии. Но сега по темата....
Продукти:
1/2 глава карфиол
1 червена чушка
1 зелена чушка
2 моркова
2 скилидки чесън
пресен копър
сол, лимон, балсамов оцет, малко зехтин
Карфиолът се почиства от листата. Накъсва се на розички и се измива със студена вода. Отцежда се и се нарязва на ситно. Морковите се настъргват, а чушките се почистват от семето и също се нарязват на малки парченца. Прибавят се счуканите скилидки чесън и копърът. Всичко се разбърква добре. Овкусява се със сол, бял пипер, лимонов сок, балсамов оцет и малко зехтин. Бързо, лесно и свежо:)
Много красива и вкусна есенна салата.Използвам както карфиол така и броколи в есенни и зимни салати.Чудесно и много вкусно и красиво.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели!
ИзтриванеМного красива и цветна свежа салата. И много полезна.
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Наистина много свежа се получава.
Изтриване