Киноата става все по-популяна у нас и затова днес се спирам на това свежо, полезно и лесно за приготвяне ястие, с което можете да разнообразите менюто. Малките приятни семенца могат да се използват за приготвянето на всевъзможни ястия и салати, но тъй като градината сега изобилства от прекрасни летни зеленчуци, днес се спрях на тази вариация.
Продукти:
1 ч.ч киноа
1 глава лук
2 зелени чушки
2 червени чушки
3 моркова
1 малка тиквичка
1 чаша царевица
1 кубче бульон
сол, черен пипер, зехтин
3 с.л. соев сос
1 с.л. балсамико
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiYiv_nbFn5L74Tnl3OOkNj3073Epmz7qXzt0Gb5KWfMHoHBWSCgIftUvvuBXdD0-33nF2SzFo3VLPZuF0JupwBJ3wGpv09Lk2RGDnEYcpU8F7tfuMGp1neJcfgo761UJL7PmO09opBEZq/s640/%25D0%25BA%25D0%25B8%25D0%25BD%25D0%25BE%25D0%25B01+4%25D0%2593.jpg)
Лукът се нарязва на полумесеци, а чушките, морковите и тиквичката на лентички. На дъното на дълбок тиган се налива малко зехтин и за кратко се задушава лукът. Последователно се прибавят морковите, царевицата, чушките, а най-накрая и тиквичките. Задушава се за няколко минутки и се добавят останалата част от кубчето бульон и половин чаша бяло вино или бира. Овкусява се с черен пипер, соев сос и малко балсамико. Ако е необходимо се добавя и още сол, но първо опитайте. Не трябва да се прекалява със задушаването на зеленчуците. Добре е да останат леко хрупкави и свежи.
Когато зеленчуците са готови се смесват с киноата. Не забравяйте за чаша прекрасно вино:)
Много вкусно ястие Радост.От киноа могат да се правят и кълнове, които са много вкусни и чудесни за салати.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Благодаря, Ели! Идеята с кълновете определено ми хареса и ще опитам непременно!
Изтриване