Аз продължавам да съм на пролетна вълна. Това ястие винаги го включвам в менюто, когато излезе хубав пресен лук на пазара. Непретенциозно е, не се нуждае от дълго време за приготвяне, а зеленият лук придава свежест, в сравнение с яхнията със стар лук.
Продукти:
3 пилешки бутчета
3 връзки пресен лук
2-3 стръка пресен чесън
1 морков
1 ч.л. червен пипер
3-4 с.л. брашно
олио, бучка масло, сол, черен пипер,
3 стръка пресен магданоз
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcxmev8Lqy_jklxJS0ghb-97IWMJLTGmOOEPRFEthUYVLnWltI-_gL9s2m6E7HcKlhD2VQEXnXxcLzxQ58qbZ_MEAENe0uJ9qcBskIKkf9tGdbrHc6QETEdkQ7pUvMtikCC2QDK_r9Z5xI/s400/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5+%D1%8F%D1%85%D0%BD%D0%B8%D1%8F1+3%D0%93.jpg)
Пилешкото месо се сварява предварително, до степен, която позволява да се обезкости. В това време лукът и чесънът се почистват, измиват и нарязват на ситно. На дъното на тенджера се сипват 3 с.л. олио с малка бучка масло и в тях се задушава лукът. Както може би съм споменавала, не съм любител на много мазните ястия и за това слагам малко мазнина, а ако е необходимо добавям по малко от месния бульон, докато лукът омекне. В края на задушаването се добавя и настърганият на ситно морков.
Чудесно пролетно предложение, много вкусно. Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудна вкусотия
ОтговорИзтриване