Калиите са от любимите ми сладки от детството. Често се приготвяха за рожден ден. Съставките са малко и лесни за запомняне.
1 яйце
1ч.ч. захар
1ч.ч. брашно
1 ванилия
Eдинственият недостатък е бавното печене, тъй като се изпичат само 4-5 сладки наведнъж. Продуктите се разбиват с миксер. В малка тавичка, покрита с хартия за печене, се оформят кръгчета с помощта на чаена лъжичка. Изпичат се на 170-180 градуса. Сладките са готови, когато се зачервят. Изваждат се и веднага се слепват в единия край. Поставя се парченце плод от сладко или ядка и се поръсват с пудра захар. Преди изпичахме сладките в тавичка натрита с восък. По този начин сладките според мен стават по-пластични, но все пак поемат и восък.
Няма коментари:
Публикуване на коментар