Продукти:
15-16 бр. изпечени и обелени чушки
2 яйца
4-5 с.л. брашно
сол, олио
По това време на годината червените чушки не са типична гледка и затова винаги ми е приятно да разнообразявам менюто с тях. Допада ми комбинацията им с таратор, благодарение на който не се усеща толкова тежестта, която придава пърженето.
Изпечените и обелени чушки се осоляват и овалват последователно в брашно и разбито яйце. Изпържват се в силно нагорещено олио и се нареждат върху салфетка, за да се отцеди олиото. Добър апетит!
Дойде ли им времето? Да поръчвам на мама :) Толкова ги обичам, ама са като палачинките - дупиш им се ужасно много време, а свършват за един миг! ОБОЖАВАМ ги! Поздрави!
ОтговорИзтриване