Тиквичките си обелват и нарязват по дължина на филийки с дебелина около 5 мм. Парченцата се намазват леко със зехтин и се нареждат в тавичка върху хартия за печене. Слагат се във фурната да се позапекат на 180 градуса. Тази стъпка може и да се пропусне и тиквичките да се сложат сурови, но в този случай времето за печене на "лазанята" ще е по-дълго, докато се поизпари водата, която отделят.
Докато се запичат тиквичките се приготвя плънката. Лукът и морковите се обелват и нарязват на ситно. Задушават се с малко олио и се добавя каймата. С шпатулка се разбърква добре и се раздробява месото, за да не стане на бучки. Готви се, докато течността се изпари и леко се запържи каймата. Овкусява се със сол и черен пипер, прибавят се смлените домати и накълцания магданоз, разбърква се и се оставя да поври малко, за да се изпари и водата от доматите.
Маслото се разтопява на дъното на тенджерка или касеролка, изсипва се брашното, разбърква се добре, така че да се смесят и се запържва, докато брашното промени цвета си. Съдът се сваля от котлона и при непрекъснато и енергично бъркане се налива студеното прясно мляко. Сосът се овкусява със сол, черен пипер и малко индийско орехче. Вари се докато се сгъсти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар