10 август 2022 г.

Тиквички с моцарела, ементал и пресни картофи

    Днес ви предлагам идея за лесно и мнооого вкусно лятно ястие, с което хем няма да се въртите с часове около печката, хем ще си оближете пръстите.  



Продукти:
2 бели тиквички
2 зелени тиквички
4 пресни картофа 
2 топки моцарела /250 г/
ок 100 г ементал слайс
сол
зехтин


    За приготвянето на ястието използвах по-тънички, продълговати тиквички и съвсем пресни картофи, които само измих добре и нарязах на кръгчета с дебелина ок. 4-5 мм. Честно казано, ако бяха от магазина, едва ли щях да ги оставя необелени, но в моята градинка съм преминала към биоземеделие и се радвам на чисти и пресни зеленчуци.

    Зеленчуците се посоляват и леко се разбъркват с малко зехтин. Подреждат се в намаслен огнеупорен съд, като се редуват с шайбички моцарела и гауда. Получават се 4 порции в малки съдинки /ок. 15 см х18 см/. Запичат се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато омекнат картофите. Ястието се поднася  веднага, докато е топло и моцарелата и ементала са се разтопили. Да си оближеш пръстите!

    Гответе с настроение и усмивка за любимите си хора и се насладете на вкусно домашно приготвено ястие! Добър апетит! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар