Ако ви трябва идея за нещо вкусно и интересно, което да предложите на парти или просто се чудите какво да похапвате с чаша леденостудено розе, магданозените кюфтенца са идеално решение. Непременно ги опитайте!
Продукти:
2-3 връзки магданоз
200 г сирене
2 яйца
черен пипер
сол
брашно
галета/хлебни трохи
олио
Ако магданозът е много ситен и връзките са малки ще са нужни 3 броя. Отстраняват се по-дебелите дръжчици, измива се добре и се нарязва се на много ситно. Добавят се натрошеното сирене, едно яйце и черен пипер. Може да се посоли леко, ако сиренето е много обезсолено, но най-добре да опитайте, за да бъде точно по ваш вкус.
Сместа се разбърква добре, гребва се от нея и се оформят малки кюфтенца. Останалото яйце се разбива в купичка. Всяко кюфтенце се овалва леко в брашно и се заглажда, след което се потапя в яйцето и се отново се овалва, но този път в галета. Вместо нея аз обикновено използвам смлян в блендера сух хляб. Повече ми допада като вкус.
Кюфтенцата се пържат до златисто в сгорещено олио, като от време на време се обръщат с решетъчна лъжица. Готовите се поставят върху кухненска хартия, за да се поеме излишната мазнина. Могат да се поднесат с млечен сос.
Гответе с удоволствие и усмивка за любимите си хора и се насладете на вкусно домашно приготвено ястие! Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар