Продукти
1 коф. цедено мляко
2 тиквички
3 стръка пресен чесън
сол, черен пипер, зехтин, копър, орехи
Тиквичките се обелват и настъргват на ренде /не прекалено ситно/. Оставят се да се отцедят много добре в тензух или гевгир. Може да си помагате като изтисквате и с ръце. Цеденото мляко се овкусява със сол, черен пипер, зехтин, копър и счукани орехи на вкус. Добавят се нарязаният на ситно чесън и отцедените тиквички и се разбърква добре. Аз предпочитам да си отцедя сама и млякото. Повече ми допада на вкус от готовото цедено мляко, но така приготвянето на салатата ще отнеме повече време.
Страхотна сезонна салата! Да ви е сладко!
Радост,
ОтговорИзтриванеправя подобна салата, понякога смесвам краставици и тиквички, понякога само тиквички.Чудесна става.Много, много красиви снимки си направила.Красиво и елегантно.
Поздрави !
Радвам се, че ти допада и на теб, Ели! Наистина чудесна салатка!
ИзтриванеЗвучи много вкусно, Радост!
ОтговорИзтриванеИдва ми да си подам препечената филийка :)
Точно с препечена филийка си пасва идеално, Илианче! А пък ако има и узо с много лед...:)
Изтриване