Едни малко по-различни постни сармичи, които се каня от много време да направя, но все изпускам подходящия момент за липовите листенца.
Продукти:
липови листа
1,5 ч.ч. ориз /250 г/
500 г. пресни гъби
4 стр. пресен лук
1 голям морков
пипер меланж, олио, сол
За сармички се използват млади, крехки, свежи и по възможност по-големи листенца. Почистват се от дръжките, измиват се добре и се попарват във вряла вода, за да омекнат.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhB-mfvv9Bsw-xmWRkuDbjmmD7mg9UhcUWmdqX4GA_PluFNKuMJCJexeWL58EkJWbfCOwru9qXsVy4o3O2R1CbVbWXSNLzJoIA2AEX9FZGamb5U-uvGOCI85OBRQnMm9vYPy0Fp3iuAyimU/s400/12.jpg)
Завиват се малки сармички, които се нареждат в намазнена тава. Долива се малко вода и се запичат във фурната на 220 градуса. Поднасят се с чеснов млечен сос или с кисело мляко. Добър апетит!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhvEbmmr6xWall_CRjQDn0dZz5eT9bEfQFjuigzz1QcukNZ3BQBEvsgXh3_nFPkFchI-XxUCxE3W0zN7wCV94GVn6Vy9SSvrbhZC7BLIOcZ-ANMUEpvY4aA7SmxM895G1rqrSVpMmgAPYEq/s640/8.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNuFBaLEmJxgAGmTNA0YxQK6V_S9lPSpzU5s2GeAjvRqmb6t86z4oNhOt1whSyty9OIkb1C9JqY9ECR3T_1SLkh1q2X-nA50LFbPgqP_Zst8FWPbucQhdE5cRoqe1MeUlnT10eZk6i88AG/s640/10.jpg)
Радост,
ОтговорИзтриваневкусни стават сармичките с липови листа.Леко трябва да се овкусяват и подкиселяват, не са толкова киселички както сармичките с лозови листа.Но са наистина много вкусни.Чудесно и много ароматно предложение.
Поздрави !