30 май 2017 г.

Пилешки рулца с гъби, спанак и синьо сирене

   Днес още едно приятно предложение със спанак, гъби и синьо сирене 😋



Продукти за 4 порции:
4 бр. пилешки гърди
3 стр. пресен лук
1 стр. пресен чесън
150 г пресни гъби
200 г спанак
синьо сирене
бяло вино
1 лимон
сол, черен пипер
масло, зехтин, олио



   Пилешките гърди се измиват и подсушават добре. С помощта на остър нож се разрязват хоризонтално, но не напълно, така че да се разтворят и да се получи едно по-голямо, цяло парче. Начукват се внимателно за да се изтънят и се подправят със сол, черен пипер и малко лимонов сок.

   Гъбите се почистват и се нарязват на парченца. Задушават се в масло и когато останат на мазнина се прибавят нарязаните на ситно лук и чесън. Разбърква се добре, задушава се за кратко, след което се добавя и спанакът. Когато поомекне се натрошава на ситно и синьото сирене. Аз обичам вкуса му и ръся щедро, но ако не сте сигурни, добавяйте постепенно и опитвайте. Подправя се с черен пипер и малко сол.
   След като плънката се охлади, в единия край на парчето пилешки гърди се разпределя равномерно част от плънката и се навива стегнато рулце, което се вързва здраво на няколко места с конец. По същия начин се навиват и останалите рулца.
   На дъното на тиган се сипва малко олио и рулцата се запържват до златисто от всички страни. Добавят се бяло вино сокът от един лимон и малко сол. Тиганът се похлупва и рулцата се задушават до готовност, като от време на време се завъртат, за да поемат равномерно от течността. Поднасят се топли, като се поливат с малко от сосчето. Добър апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар