4 май 2014 г.

Разядка с извара, синьо сирене и спанак

     За първи път опитах тази разядка през зимата и много ми хареса. Прекрасно допълнение е към чаша червено вино.

Продукти:

1 пак. извара
1/2 кофичка квасена сметана
5-6 с.л. кисело мляко
180 г спанак
100 г синьо сирене
2 скилидки чесън
1 стрък пресен лук
черен пипер, сол
       Изварата се пасира до пухкав крем, заедно с киселото мляко, сметаната и чесъна. На ситно ренде се настъргва синьото сирене и се добавя към изварата. Спанакът се измива добре и се запарва за няколко секунди във вряла вода. Отцежда се, оставя се да се охлади и се нарязва на ситно. Перцата на пресния лук също се нарязват на ситно и заедно с изстиналия спанак се прибавят към останала смес, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква добре.

     Апетитните хапки на Ossigeno, които открих при канапето на Candy ме вдъхновиха да направя нещо подобно, но сместа не позволи да се оформят хубави топченца. Естествено това  не попречи да се изядат :) 











Няма коментари:

Публикуване на коментар