28 май 2014 г.

Ягодов чийзкейк без печене


  























       Рецептата е изключително популярна. Нямам представа кой е първоизточника и моля автора й да ме извини, че не го цитирам :) Много обичам подобни рецепти през лятото - свежи плодови и ароматни. 

Продукти:

1 пак извара
1 голяма кофичка квасена сметана
пудра захар - на вкус
1 пак. желатин
250-300 г ягоди
1 пак. обикновени бисквити
125 г масло
есенция ром/ванилия

        Бисквитите се смилат в блендер, като постепенно при тях се изсипва и разтопеното масло. Когато маслото се поеме от бисквитите, сместа се изважда и с нея се покрива дъното на формичката, като се леко се притиска. 
          В дълбок съд се пасират изварата и сметаната. Когато се получи пухкав крем, се прибавят пудра захар и есенция. Доста се изкуших да прибавя малко ликьор, но се отказах заради децата. Ягодите се измиват добре, нарязват се на големи парченца и се изсипват в млечната смес. Желатинът се разтваря на водна баня в малко водичка и също се добавя към сместа. Разбърква се добре и се оставя да стегне в хладилника за няколко часа, а най-добре за цяла нощ. Може да се поднесе с настърган шоколад. 






1 коментар:

  1. Обожавам ягоди и обичам чийзкейк! :) Чудесно си го поднесла, Радост!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване