18 май 2014 г.

Палачинки

    Класическите палачинките може би са най-често приготвяната закуска през уикенда. От продуктите в рецептата се получават около 10-12 палачинки, според размера на тигана и гъстотата на тестото. 


Продукти:

500 мл. прясно мляко
4 яйца
ок. 10-12 с.л. брашно
щипка сол
125 г масло

      Прясното мляко, яйцата, брашното и солта се разбиват с миксер. Трябва да се получи смес с гъстота на боза. Количеството на брашното може да варира според големината на яйцата. Нагорещеният тиганът за палачинки се намазва с масло и в него с черпак се изсипва от тестото, като бързо се разнася равномерно върху дъното на тигана. Когато палачинката се изпече от едната, се намазва с малко масло и се обръща. Прекрасни са както със солена плънка, така и със сладко или шоколад. 

1 коментар:

  1. ¸.•°.❤❤
    Está tão bonita, parece uma delícia!!!!

    Bom fim de semana!
    Beijinhos do Brasil. º°。✿

    °º。✿✿彡º°。

    ОтговорИзтриване