12 юни 2014 г.

Тиквички - Пържени тиквички

    В градината навън тиквичките са страхотни и растат като луди. И тъй като ще трябва да наблегнем на тиквичките в менюто, ако искаме да се възползваме максимално от тях докато са пресни, реших да ви представя моите ТОП 5 с тиквички. 

   
    Естествено първото нещо, което се приготвя вкъщи, когато дойде сезонът на тиквичките са пържените тиквички. Толкова са непретенциозни като ястие, а са така любими. Е, естествено не всеки има търпение да ги овалва и пържи една по една, но аз бих се подложила на всякакви "мъки" за една такава чинийка :)   

Продукти:

4 тиквички
4 с.л. брашно 
олио за пържене, сол
1 кофичка кисело мляко
3 скилидки чесън
3-4 стръка копър
1 ч.л. зехтин

    Няма какво да се обяснява за приготвянето на пържените тиквички, но все пак в две изречения за тези, които правят първи стъпки в готварството. Тиквичките се обелват, измиват и подсушават. Нарязват се на колелца и се осоляват. Едно по едно всяко парченце се овалва в брашно и се изпържва в олио. Най-добрата добавка към пържените тиквички е млечният сос с чесън. За приготвянето му се разбива добре киселото мляко и към него се прибавят счуканият чесън, сол, нарязаният на ситно копър и зехтин. Чудесно мезе са и за червено и за бяло вино.  





2 коментара:

  1. Никак не обичам да пържа тиквички, наистина е малко пипкаво, но са любимо ястие за летния сезон! :)
    Поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. И аз с удоволствие ги пържа, като знам колко са вкусни:))) вярно, че става бавно, но пък не стоим до котлона непрекъснато. Страхотно е това предложение, ще чакам следващите. Прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване