Едно бързо, лесно и много вкусно предложение! Особено подходящо, когато вечер след работа няма време за готвене и хладилникът се е оказал празен. Всъщност много ми допада всичко, приготвено в гювече.
Продукти за 2 гювечета:
250 г. сирене
1 малка глава стар лук
2 домата
2 с.л. доматен сок
ок. 12 бр. шайбички колбас
2 яйца
люта чушка
масло за намазване
зехтин, сол, черен пипер, червен пипер
Лукът се почиства и нарязва на полумесеци, а доматите се измиват и нарязват на шайбички. Гювечетата се намазват с малко масло и в тях се разпределят сиренето, лукът, доматите и колбасът, като се редуват на пластове. Заливат се с доматения сок, поръсват се със сол и черен пипер. Отгоре се капва малко зехтин или се поставя бучка масло. Гювечетата се похлупват и се поставят във фурната да се запекат на 220 градуса /ок. 20 -30 мин/. Когато са почти готови, се отварят и върху всяко от тях се чуква по едно от яйцата. Връщат се във фурната да се дозапекат. По желание се поръсват с червен пипер, а може да се добави и люта чушка.
Чудна бърза вечеря!
ОтговорИзтриванеи любимо гювече у нас :) Много пъти за по-бързо и в микровълновата го правя, но не ухае така приятно на печено, както във фурната :)
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица, Радост!
Пепи, гювечето издържа ли в микровълнова?? Никога не съм пробвала.
ИзтриванеОх, как обичам такива гювечета! Сама не се сещам да направя, но мама много често завърта подобни при малко време и празен хладилник. Ама виж, сега като ме подсети... това ще го впиша в списъка за бързи спасения за тази седмица :)
ОтговорИзтриванеУсмивка от мен, Ради!
Чудно е, чудно е! Обичаме гювечета, а това си го приготвила много вкусно! Прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриване