13 юни 2014 г.

Тиквички - Кюфтета от тиквички

     Стане ли въпрос за тиквички, в менюто винаги включвам и тези кюфтенца. С прясна салата и млечен сос са прекрасно пролетно предложение.




Продукти

3 тиквички
2 средно големи варени картофа
150 г сирене
3-4 стръка магданоз
3-4 стръка копър
2 скилидки чесън 
2-3 супени лъжици
1 яйце
сол, черен пипер


    Тиквичките се измиват добре, обелват се корите и се настъргват на ренде или в комбайн. Хубаво е да се отцедят добре. Настъргват се и обелените картофи. Копърът и магданозът се нарязват на ситно, а чесънът се счуква в хаванче. Всичко се обърква добре, посолява се и сe поръсва с черен пипер. Накрая се добавят яйцето и малко брашно. Отново се разбърква добре и ако е необходимо се прибавя още брашно, за да се сгъсти и да могат да се оформят кюфтенцата. 
    Всяка кюфтенце се овалва в брашно или галета и се изпържва. Могат и да се изпекат във фурната, за да се избегне пърженето. Определено така са по-здравословни, но пържени са по-хрупкави.




1 коментар:

  1. Мммм,чудесни са кюфтенцата ти,Радост!И много актуални в момента!Ама напоследък все по моята част са рецептите ти,коя от коя по-предпочитани!Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване