Продукти:
3-4 патладжана
6 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
сол
зехтин
ок. 150 г орехи

Патладжаните се измиват добре, подсушават се и се изпичат. Когато изстинат се обелват и отцеждат от сока. Пасират се добре в дълбок съд заедно с чесъна. Подправя се на вкус със сол и зехтин. Най-накрая се добавят нарязаният на ситно магданоз и счуканите орехи. Любимият ми вариант на това не толкова традиционно кьопоолу е с мноооого орехи, чесън и магданоз.
Много апетитна разядка, Радост! Пък и наближава времето на градинските патладжани :) Харесва ми добавката на орехи и ще пробвам.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден на теб!
Много би ми харесало и на мен,точно така с орехи и чесън.Пак вкусотийка при теб,Радост!Поздрави!
ОтговорИзтриване