Това сладкишче приготвям от няколко години с или без плодове, но винаги става много вкусно. Колко наистина е "немска" :) рецептата не мога да кажа, но с това име ми я казаха и така си остана в тефтера.
Продукти:
Разтопеното, но не горещо масло се разбива със захарта до побеляване. Едно по едно се прибавят яйцата. Когато се поемат добре от маслото и захарта се добавят и останалите продукти. Бакпулверът и содата се прибавят най-накрая. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка или форма за печене. Кайсиите се измиват, подсушават и нарязват на половинки. Подреждат се върху тестото. Сладкишът се изпича на 180 градуса за ок. 30-40 минути.
Продукти:
125 г масло
3 яйца
3 яйца
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. кисело мляко
2 ванилии
1 бакпулвер
2 щипки сода
щипка сол
ок. 10 кайсии
Разтопеното, но не горещо масло се разбива със захарта до побеляване. Едно по едно се прибавят яйцата. Когато се поемат добре от маслото и захарта се добавят и останалите продукти. Бакпулверът и содата се прибавят най-накрая. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена тавичка или форма за печене. Кайсиите се измиват, подсушават и нарязват на половинки. Подреждат се върху тестото. Сладкишът се изпича на 180 градуса за ок. 30-40 минути.
Да ви е сладко!
Аууу, че вкусно! Това десертче може да се направи и с други плодчета предполагам, ммм, чудничко!
ОтговорИзтриванеЧудесен е станал! Щом е с масло, представям си как ухае:)
ОтговорИзтриванеМного е пухкав и с кайсии много ароматен! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Чуден сладкиш,Радост!Открадвам ти парченце!Хубав четвъртък!
ОтговорИзтриванеЩе го пробвам!
ОтговорИзтриване