Продукти:
2 малки тиквички
2 картофа
250 г. сирене
1 яйце
1 глава стар лук
3 скилидки чесън
сол, зехтин, черен пипер, пресен копър
1 домат
80 г. кашкавал за поръсване
1 ч. ч. бяло вино или бира
Тиквичките се обелват, настъргват и се оставят леко да се отцедят. Картофите също се настъргват. Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а сиренето се натрошава. Всичко се смесва в голяма купа и се овкусява със сол, зехтин, черен пипер и копър. Добавя се яйцето. Вместо вода, долях бяло вино, а може и бира. Не е необходимо да се долива много течност, ако тиквичките не са добре отцедени. Те пускат още вода, която е напълно достатъчна за приготвянето на ястието. Сместа се прехвърля в подходящ съд. Отгоре се нарежда нарязан на кръгчета домат и се изпича на 200-220 градуса във фурната. Малко преди да се извади, ястието се поръсва с настърган кашкавал и се дозапича. Прекрасна комбинация е със студено бяло вино :) Добър апетит!
Чудесна е, прост чудесна! Бих могла да я хапвам често, обожавам такива ястия! Прекрасни почивни дни, Радост!
ОтговорИзтриванеВсичките ти последни предложения са чудни, но ще се закача за запеканката, защото много обичам всякакви нейни версии :) И тази е екстра! Направо си отмъквам порция! :)
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден от мен, Ради :)