11 юни 2014 г.

Кьопоолу с орехи и магданоз

   Нещо не много типично за сезона, но пък много любимо, особено с препечена филийка. 




Продукти:



3-4 патладжана

6 скилидки чесън
няколко стръка магданоз
сол
зехтин
ок. 150 г орехи


    Патладжаните се измиват добре, подсушават се и се изпичат. Когато изстинат се обелват и отцеждат от сока. Пасират се добре в дълбок съд заедно с чесъна. Подправя се на вкус със сол и зехтин. Най-накрая се добавят нарязаният на ситно магданоз и счуканите орехи. Любимият ми вариант на това не толкова традиционно кьопоолу е с мноооого орехи, чесън и магданоз.




2 коментара:

  1. Много апетитна разядка, Радост! Пък и наближава времето на градинските патладжани :) Харесва ми добавката на орехи и ще пробвам.
    Поздрави и хубав ден на теб!

    ОтговорИзтриване
  2. Много би ми харесало и на мен,точно така с орехи и чесън.Пак вкусотийка при теб,Радост!Поздрави!

    ОтговорИзтриване