16 юни 2014 г.

Пълнени тиквички с кайма и зеленчуци

    Едно много леко и свежо ястие, въпреки че е с кайма. Може би се дължи на зеленчуците в каймата, които я правят по-сочна. Приготвя се бързо и лесно.




Продукти

2 тиквички
250 г кайма
1 малка глава лук
1 зелена чушка
1 морков
5 стръка магданоз
4 с.л. доматен сок
сол ,черен пипер
кашквал за поръсване


    Тиквичките се разрязват на две и се издълбават с помощта на малка лъжичка. Половината от вътрешността се запазва и се нарязва на малки парченца. Лукът, чушката и морковът също се наситняват. Всички зеленчуци се смесват, след което се омесват добре с каймата. Прибавят се и доматеният сок и магданозът. Овкусява се със сол и черен пипер.
    С тази смес се пълнат "лодките" от тиквички. Подреждат се в тавичка и върху тях се капват по няколко капки зехтин. В тавичката се налива малко вода и се изпичат във фурната на 220 градуса. Когато са готови се изваждат, наръсват се с настъргания кашкавал и се връщат да се дозапичат.    





2 коментара:

  1. Страхотно предложение и наистина леко, въпреки, че е с кайма. Много вкусни тиквички и красиво поднесени. Прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Радост,все по линията на много любимите гозби се движиш и с тази рецепта много ясно ми подсказваш,че за този сезон все още не съм ги направила,а у дома това ястие е от топ-листата.Много са вкусни и в твое изпълнение!Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване