Като цяло не правя много неща за зимата,
но това е нещо, което никога не пропускам. Домашната подправка се приготвяше вкъщи още когато
бях дете. Придава страхотен аромат на пресни подправки на супите и я използвам
винаги, освен при крем супите. Също така е много удобно да я имаш на
разположение през зимата. Слагат се по 2-3 с.л. и трябва да се има предвид, че
е доста солена и има риск, ако ястието се осоли предварително.
Продукти:
1 кг домати
1 кг моркови
1 кг червени чушки
1 връзка магданоз
1 връзка целина
сол
Всички зеленчуци се измиват и почистват, след което се смилат с машинка
за месо или комбайн. Добавя се сол и се разбърква, докато се разтвори солта.
Трябва да стане доста солено, за да се консервира и да не се развали.
Разпределя се в малки бурканчета и се стерилизира за 5 мин. Може също така да
се замрази във формички за лед, но заема повече място във фризера.
Няма коментари:
Публикуване на коментар