8 април 2014 г.

Домашна подправка за супа

      Като цяло не правя много неща за зимата, но това е нещо, което никога не пропускам. Домашната подправка се приготвяше вкъщи още когато бях дете. Придава страхотен аромат на пресни подправки на супите и я използвам винаги, освен при крем супите. Също така е много удобно да я имаш на разположение през зимата. Слагат се по 2-3 с.л. и трябва да се има предвид, че е доста солена и има риск, ако ястието се осоли предварително. 

Продукти:

1 кг домати
1 кг моркови
1 кг червени чушки
1 връзка магданоз
1 връзка целина
сол

           Всички зеленчуци се измиват и почистват, след което се смилат с машинка за месо или комбайн. Добавя се сол и се разбърква, докато се разтвори солта. Трябва да стане доста солено, за да се консервира и да не се развали. Разпределя се в малки бурканчета и се стерилизира за 5 мин. Може също така да се замрази във формички за лед, но заема повече място във фризера. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар