Хайверче по бързата и много лесна рецепта на татко, който пък го приготвя така, както го е правила баба. Страхотно се получава и мога да кажа, че е направо пристрастяващо! Единственото, което му трябва е препечена филийка.
Продукти:
1 кут. натурален хайвер
1,5 к.ч. пшеничен грис
1 малка глава лук
сол
сокът от половин лимон
В малка тенджерка се налива ок. 750 мл вода и се изчаква да заври. Изсипва се грисът, разбърква се и се оставя да се вари на тих огън, докато напълно омекне и се сгъсти. Важно е добре да се свари и ако е необходимо, добавете още малко вода. Имайте предвид, че след охлаждане допълнително се сгъстява, така че е добре да се остави една идея по-рядко.
Лукът се обелва и настъргва на ситно ренде. Натуралният хайвер се прехвърля в дълбока купа. Добавят се свареният грис и лукът. Подправя се на вкус със сол и пресен лимонов сок и се разбърква добре с миксер. Това е всичко - бързо лесно и вкусно!
Гответе с настроение и усмивка за любимите си хора и се насладете на прекрасно домашно приготвено ястие!
Здравейте ! Да попитам - колко грама е 1 кутия хайвер; и като казвате натурале, имате предвид такъв за разбиване ? Благодаря !!!
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Една кутийка е обикновено ок. 150 г - хайвер разбит натурален използвам.
Изтриване