18 февруари 2023 г.

Пържени филийки на еър фрайер

    Винаги много съм обичала пържени филийки, но рядко правя, защото си стават доста мазнички и избягвам да започваме така деня. Действително никога се съм си представяла, че бих могла да ги приготвям на еър фрайер преди да се сдобия с уреда. а сега почти няма седмица, в която да не хапваме с огромно удоволствие. Страхотни стават! Определено повече ни харесват от класическите. Няма как да не спомена и другите плюсове - бързо, лесно, без мазнотии, без вмирисване на пържено....  


Продукти:
хляб
3 яйца
4 с.л. кисело мляко
сол
    
   От посочените продукти се получават ок. 7 филийки. Яйцата се разбиват добре, прибавя се киселото мляко, посолява се и отново се разбърква. Намазва се решетката на еър фрайера с няколко капки олио за всеки случай. При мен и без намазване не залепват. Уредът може първо да се загрее за 1-2 минутки. Всяка филийка се потапя в яйчената смес и се подрежда в кошницата. Приготвят се за ок. 15 минути на 200 градуса, като може да се направи едно обръщане. Това е всичко - бързо, лесно, вкусно! 
    Гответе с настроение и усмивка за любимите си хора и се насладете на прекрасно домашно приготвено ястие! Няма коментари:

Публикуване на коментар