Отдавна не бях приготвяла това невероятно вкусно и много любимо у дома ястие. Най-много го харесвам с повечко сосче за топкане и прясно изпечено хлебче. Уникална вкусотия!
Продукти:
2 бр пилешки гърди
500 г гъби
2 скилидки чесън
200 мл течна сметана
1 малка кофичка заквасена сметана
1 ч.ч. бяло вино
пилешки бульон
сол
черен пипер
брашно
Пилешките гърди се измиват, подсушават и нарязват на парченца. Овалват се в брашно и се запържват леко в малко олио. Изваждат се в чиния и в същата мазнина се задушават почистените и нарязани на парченца гъби. Към тях се прибавят и 2-3 скилидки счукан чесън. Когато гъбите омекнат, се връща пилешкото и се доливат чаша домашен пилешки бульон, чаша бяло вино, течната сметана и малко водичка, според това колко гъсто искате да е сосчето. Ястието се подправя със сол и черен пипер и се оставя да къкри на тих огън.
В по-голяма купа се разбива с бъркалка заквасената сметана и на малки части се сипва от сосчето, докато сметаната се разбие добре. Добавя към ястието, когато пилешкото омекне, разбърква се и оставя да покъкри още малко. Да си оближеш пръстите!
Гответе с настроение и усмивка за любимите си хора и се насладете на прекрасно домашно приготвено ястие! Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар