Много обичам това време на годината. Градината започва да се пълни с плодове и пресни зеленчуци, а за мен няма по-вкусно ястие от приготвеното с пресни продукти, като този грах. Ароматът му е несравним с този на замразения и през последните години не пропускам да го приготвя.
Продукти:
ок. 500 г пресен грах /почистен/
6-7 скилидки чесън
2 моркова
60 г масло
2 с.л. зехтин
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. брашно
няколко стръка копър и магданоз
сол, черен пипер
Грахът се вари предварително с малко вода, докато поомекне и се отцежда. Когато е наистина пресен и не е престарял, увира много бързо. В друг подходящ съд се загрява леко зехтинът и се прибавя маслото.

Любима гозба,че и лъжицата си приготвила,Радостче,сядам и аз на масата,много,много апетитно е!Поздрави и хубава седмица!
ОтговорИзтриванеИ аз много обичам пресен грах, няма нищо общо със замразеният. Страхотно си го приготвила и поднесла! Поздрави!
ОтговорИзтриване