30 април 2014 г.

Козунак с крем-карамел и шоколад




      Това е рецептата, която най-често използвам, за да оползотворя останалия козунак, може би защото много обичам крем-карамел.

Продукти:

1 козунак
6 яйца
750 мл. прясно мляко
170 г захар + 1 ч.ч.
течен шоколад
2 ванилии
нклк. капки есенция ром

     В касерола карамелизирайте 1 ч.ч. захар и бързо изсипете карамела на дъното на съда, преди да се втвърди. Нарежете козунака на филийки и го наредете на няколко пласта върху карамела, като всеки пласт се намазва с течен шоколад. Ненамазан остава само най-горния пласт. В купа разбъркайте останалите продукти, докато захарта се разтвори напълно. Залейте козунака и изчакайте да попие добре. 



     Десертът се изпича на 160-170 градуса. По време на печене се издува, но после като се охлади спада. Да ви е сладко!


2 коментара:

  1. Не ми останаха много козунаци, за да ги оползотворя във всички изкушения, които ми се искаше, за това ще се подсладя с тази прелест тук!:) Прекрасен месец май и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда чудесно ! Но нямам козунак вече:)

    ОтговорИзтриване