19 април 2014 г.

Гофрети

    От рецептите за гофрети, които съм пробвала, тази най-много ми допада. Прекрасни са за закуска, а ароматът на ванилия и масло, който се понася сутрин може да изкуши и най-върлия противник на тестените закуски.

Продукти:

125 г масло
125 мл прясно мляко
125 г брашно
125 г захар
1 ч.л. суха мая
2 яйца
2 ванилии
щипка сол

    Разтопеното масло се разбива със захарта. Прясното мляко леко се затопля и заедно с останалите продукти се прибавя към маслената смес. Разбърква се с миксер до хомогенна смес. Необходимо е да се изчака, за да се активира маята. Когато не разполагам с много време и децата нямат търпение, прибавям и 1 ч.л. бакпулвер. Изпичат се в гофретник. От това количество се получават ок. 6 гофрети.


2 коментара:

  1. Здравей, Радост!
    Поздравления за рецептите и презентирането им :)
    Искам да те попитам, тез гофрети по-скоро мекички ли са или са типичните хрупкави гофрети, защото досега не съм правила с мая и ми е любопитно?

    Хубави празници!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за милите думи! Докато са топлички са меки, но след като изстинат, ако не си ги покрил с кърпа стават твърди. Хубави празници и на теб!

      Изтриване