15 април 2014 г.

Задушено свинско с моркови и картофи

        Прекрасно ястие за зимата, особено когато има червено вино, навън е студено и човек има повече време и желание да се занимава на топличко в кухнята. 


Продукти:

700-800 г свинско месо
1 голяма глава лук
5 моркова
2 чушки
ок 1,5 кг картофи
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч.бира
3-4 стръка магданоз
олио, сол, черен пипер

         Свинското месо се измива и нарязва на парчета. На дъното на голям глинен гювеч се сипва олиото, посоленото месо и нарязаният на кубчета лук. Разбърква се и се поставя във фурната да се задушава на 220-230 градуса. Периодично се отваря, разбърква се и се доливат виното и бирата, като се внимава да не остане напълно без течност и да не загори. Когато месото е почти готово, се прибавят почистените и нарязани моркови, чушки, картофи, магданоз и черен пипер на вкус. Долива се вода, а може и още бира. Аз май наблягам повече на бирата :)  Връща се да се дозадуши във фурната. Приготвянето на ястието отнема 2-3 часа, но пък  резултатът е фантастичен. От тези продукти се получават поне 8 порции и така е осигурено яденето за целия ден:)


Няма коментари:

Публикуване на коментар