Продукти за 1 порция:
2 яйца
1 ч.л. оцет
сирене
кисело мляко
чесън
червен пипер
черен пипер
бучка масло
пресен магданоз
В малка тенджерка или касерола се сипва вода и се слага на котлона да заври. Добавя се оцетът. Едно по едно яйцата се чукват и с помощта на черпак внимателно се изсипват във врящата вода. От киселото мляко и чесъна се приготвя сос, който се овкусява със сол и черен пипер. Готовите яйца се сервират върху канапе от натрошено сирене и се заливат с киселото мляко. Маслото се разтопява, поръсва се с червеп пипер и се разбърква добре.
Ястието се залива с маслото и се поръсва с пресен магданоз.
Придърпвам таз чиния за ранен обяд :)
ОтговорИзтриванеМного апетитна порция, Радост!
Поздрави на теб и хубава нова седмица!
Класическа бърза рецепта, любима на много мъже.Баща ми редовно си приготвя яйца по този начин, обича ги със зелен лук и сирене.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Любими, особено лете:)
ОтговорИзтриванеТатко ми ни правеше у дома яйца по панагюрски, Ради. Отдавна беше, той вече не е между живите. Но и до ден днешен обичам да си ги похапвам, напомнят ми за него! Добре си се сетила да възкресиш тази класика за по-младите! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМного любимо,Радост,а при теб и толкова апетитно!
ОтговорИзтриване