Продукти:
250 г масло
2 ч.ч. захар
1 ч.ч. смлени и леко запечени орехи
1 ч.ч. брашно
4 яйца
1 ванилия
1 бакпулвер
Маслото се разтопява и се разбива с брашното, ванилията, бакпулвера и орехите. В отделен съд се разбиват на сняг белтъците, заедно с едната чаша захар. Изсипват се при маслената смес и внимателно се смесват с помощта на шпатула. Сместа се изсипва в подходяща намаслена и набрашнена тавичка и се изпича на 170-180 градуса. Готовият блат се оставя да се охлади. В това време жълтъците и останалата чаша захар се разбиват с миксер на пухкав крем, които се намазва върху сладкиша. Агнесата се връща във фурната и се суши на ок. 70 градуса, докато кремът отгоре се превърне в хрупкава коричка.
Вкусно ми изглежда! ще трябва да се пробва! А снимките са радост за окото! Поздрави, Ради!
ОтговорИзтриванеЧестита нова година, Радост! Живи и здрави да сте! Прекрасна е Агнесата, една от любимите сладкиши от детството ми! Успешна 2015!!!
ОтговорИзтриванеРадост, много го обичам този сладкиш и сега се сещам, че не съм го приготвяла от доста време. Как само изкушава...
ОтговорИзтриванеЧестита Нова година! Бъдете здрави и много щастливи ти и всички твои любими хора!
Този сладкиш отдавна ми е в полезрението,но още не сме го опитвали,обаче при теб,Радост,най-много ми хваща окото,прелест е!За много години-здраве,успехи и много кулинарно вдъхновение!
ОтговорИзтриванеВаля, Кате, Таня, Роси, благодаря за милите думи! Радвам се, че ви допада сладкото ми изкушение. Щастлива и успешна 2015-та година!
ИзтриванеЧестита Нова 2015 година ! Честити празници Йорданов и Иванов ден ! Мир, сговор, любов , благоденствие през настоящата година ! Сладкиша е чудесен .
ОтговорИзтриванеПоздрави !