25 януари 2015 г.

Яйца по панагюрски



Продукти за 1 порция:

2 яйца
1 ч.л. оцет
сирене
кисело мляко
чесън
червен пипер
черен пипер
бучка масло
пресен магданоз

   
   В малка тенджерка или касерола се сипва вода и се слага на котлона да заври. Добавя се оцетът. Едно по едно яйцата се чукват и с помощта на черпак внимателно се изсипват във врящата вода. От киселото мляко и чесъна се приготвя сос, който се овкусява със сол и черен пипер. Готовите яйца се сервират върху канапе от натрошено сирене и се заливат с киселото мляко. Маслото се разтопява, поръсва се с червеп пипер и се разбърква добре. 

   Ястието се залива с маслото и се поръсва с пресен магданоз.


5 коментара:

  1. Придърпвам таз чиния за ранен обяд :)
    Много апетитна порция, Радост!
    Поздрави на теб и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Класическа бърза рецепта, любима на много мъже.Баща ми редовно си приготвя яйца по този начин, обича ги със зелен лук и сирене.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Татко ми ни правеше у дома яйца по панагюрски, Ради. Отдавна беше, той вече не е между живите. Но и до ден днешен обичам да си ги похапвам, напомнят ми за него! Добре си се сетила да възкресиш тази класика за по-младите! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Много любимо,Радост,а при теб и толкова апетитно!

    ОтговорИзтриване