26 юни 2014 г.

Агнешка чорба

   Отмина Великден с голямото насищане на агнешко и затова реших, че сега ще е приятно да разнообразим менюто с една агнешка чорбичка.


Продукти:
250-300 г агнешко месо
1 глава стар лук
4 моркова
4 картофа
сол, черен пипер, зехтин
целина
магданоз
шипка лют червен пипер
чесън, оцет

  
   За тази супичка използвах един джолан, малко ребра и отделно малко парче месо от бут. Месото се измива и се вари до готовност, като бульонът се отпенва добре, за да се избистри.  Когато месото се свари се изважда от бульона да се охлади, обезкостява се и се нарязва на парченца. 
   Лукът, морковите и картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се прибавят към бульона. Добавя се и месото заедно със зехтина и всичко се вари до омекване зеленчуците. Овкусява се със сол и черен пипер. По желание може да се добави малко сушен лют пипер на люспи. Аз сложих две щипчици.  Целината и магданозът се прибавят, когато ястието се свали от котлона. 
   Агнешката супичка поднесох със смес от счукан чесън и оцет. 

   

2 коментара:

  1. Чудесна и апетитна е станала!

    ОтговорИзтриване
  2. Огладнях още от закуска с тази вкусотия :)
    Радост, много вкусно предложение, както ми се хапва месце, напоследък нещо съм го подкарала на зарзавати :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване