Днес давам идея за вкусна, лесна и много засищаща класическа яйчена салатка. В компанията на чаша вино напълно може да замени вечерята и да спести дългото стоене пред печката особено когато няма време и денят е бил изтощителен.
Продукти:
150 г майонеза
10 яйца
горчица
сол
бял пипер
150 г майонеза
10 яйца
горчица
сол
бял пипер
Яйцата се слагат в тенджерка със студена вода и се варят ок. 10 мин. след завиране. Може да се сложат и направо във вряща вода, но тогава вероятността да се счупят е много по-голяма, особено когато са студени току-що извадени от хладилника. Естествено, най-добре е да си намерите от къде да се снабдявате с пресни домашни яйца. Много по-вкусни са, но за съжаление не винаги е възможно.
Сварените яйца се заливат със студена вода, за да изстинат по-бързо, след което се обелват и нарязват на парченца. Добавя се майонезата, подправя се на вкус със сол, смлян бял пипер и горчица и всичко се обърква добре. Това е всичко - бързо, лесно и вкусно!
Гответе с настроение и усмивка за любимите си хора и се насладете на прекрасно домашно приготвено ястие! Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар