23 февруари 2024 г.

Царски бюрек

   Споделям с вас една закуска, която приготвих наскоро и реших да кръстя "Царски бюрек" заради богатата плънка. Невероятна вкусотия - топла, току -що извадена от фурната, с още разтопен кашкавал и сирене...Не се колебайте да я опитате!


Продукти:
2.5 бр. турски кори /500 г/
150 г краве сирене
4 яйца
400 г кисело мляко
6 бр. топено сирене /триъгълните/
200 г филе/шунка
150 г кашкавал
50 г масло
сусам
чоролто /черен кимион/



  Яйцата се разбиват с киселото мляко и разтопеното масло. Сиренето се натрошава, а филето и топеното сирене се нарязват на малки парченца. Корите се разгъват и разрязват на две части. Намазват се със сместа от яйце и мляко и се наръсват с плънката. Всяко парче се навива на руло, разполовява се и се нарежда в намаслена тавичка. Естествено може да се навият и като охлювче. Ако не можете да намерите от турските кори, е възможно да го приготвите и с Одрински.

    
   
     Отгоре бюрекът се залива равномерно с останалата смес и се наръсва със сусам и чоролто. Изпича се до златисто в предварително загрята на 180 градуса фурна . Когато е готов, се наръсва с настъргания кашкавал и се връща да се дозапече. 
   Гответе с настроение и усмивка за любимите си хора и се насладете на прекрасно домашно приготвено ястие! Добър апетит!  

Няма коментари:

Публикуване на коментар