27 ноември 2019 г.

Доматена чорба с целина и ориз

   Отдавна си бях наумила тази чудесна супичка и ето, че най-накрая дойде и нейният ред. Много ароматна, неустоимо вкусна и толкова се хареса у дома, че със сигурност често ще присъства на трапезата.




Продукти:
1 голяма глава стар лук
1 голям морков
1 малко парче глава целина
шепа листа от целина
1 голям буркан белени домати /
пресен магданоз
прясна целина за поръсване
сол
 бахар
1 яйце
сирене за поръсване



   Лукът, марковът и целината се нарязват на малки парченца. На дъното на тенжерата се налива олио и се слага парченце масло с големина приблизително колкото кибритена кутия. Съдът се слага на ниска степен на котлона, докато се разтопи маслото. Прибавят се нарязаните зеленчуци, тенджерата се похлупва с капака и се оставят да се задушават. 
   Половината от доматите се нарязват на кубченца и се добавят към задушаващите се зеленчуци. Останалата част се пасират и също се прибавят към супата. Долива се и малко топла вода.
   Оризът се измива добре със студена течаща вода и се слага в супата. Овкусява се със сол, черен пипер и няколко зрънца бахар. Ястието се вари, докато оризът е готов. Накрая се прибавят нарязани на ситно магданоз и целина за повече аромат. Супичката се сервира поръсена с натрошено сирене и варено яйце. 
   Гответе с настроение и усмивка за близките си хора и се насладете на прекрасно домашно приготвено ястие! Добър апетит!




1 коментар:

  1. О, подозирам, че това ще ми хареса много, а и след толкова месища, още утре вечер, след работа ще приготвя, че нова порция многоядене ни чака:)

    ОтговорИзтриване