Продукти:
700 г свинско
300 г ориз /2 ч.ч./
1 морков
2 глави лук
2 скилидки чесън
400 мл смлени домати
олио, сол, черен пипер
пресен магданоз
На дъното на дълбок тиган или тенджерка сe налива малко олио, в което се запържва до леко зачервяване нарязаното на парченца свинско месо. Когато е готово, се изважда и в същия съд се задушават нарязаните лук, чесън и морков. Може да се използва и същата мазнина, но аз винаги предпочитам да я сменя след пържене.
Оризът се измива много добре с течаща студена вода. За целта най-удобно е да се използва голяма цедка. Прибавя се към зеленчуците и се запържва, докато промени цвета си и стане като "стъклен". Свинското месо се връща към ястието и се доливат 400 мл смлени домати. Овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да къкри на ниска степен на котлона, докато част от течността се поеме от ориза.
Ястието се прехвърля в подходяща тавичка, залива се с чаша гореща вода и се слага да се дозапече в предварително загрята фурна на 225-230 градуса. Преди да се извади от фурната, се проверява дали оризът е готов и ако е необходимо се прибавя още малко вода. За допълнителен аромат се поръсва с пресен магданоз.
Гответе с настроение и усмивка за близките си хора и се насладете на прекрасно домашно ястие! Добър апетит!
Ястието се прехвърля в подходяща тавичка, залива се с чаша гореща вода и се слага да се дозапече в предварително загрята фурна на 225-230 градуса. Преди да се извади от фурната, се проверява дали оризът е готов и ако е необходимо се прибавя още малко вода. За допълнителен аромат се поръсва с пресен магданоз.
Гответе с настроение и усмивка за близките си хора и се насладете на прекрасно домашно ястие! Добър апетит!
Обичам това ястие, а не се сещам да го приготвям.
ОтговорИзтриване