21 февруари 2020 г.

Куркудена чорба

   Разкошна традиционна зимна чорбичка - ароматна, сгряваща и засищаща. Ако още не сте я опитвали, непременно го направете и няма да съжалявате! 



Продукти:
500 г. свинско за готвене
500 г кисело зеле
1 ч.ч. зелев сок
1 стрък праз
1 малка глава лук
1/2 к.ч. ориз
1 ч.л. червен пипер
лют пипер на люспи
черен пипер
сол /при необходимост/
олио
чубрица
дафинов лист



   Месото се измива, подсушава и нарязва на малки парченца като за супа. Празът и лукът се наситняват и се слагат с малко олио да се задушават. Прибавя се свинското и ястието продължава да се задушава. Когато месото поомекне се добавя и нарязаното на ситно кисело зеле, черен пипер, червен пипер, дафинов лист, чубрица и по желание лют пипер на люспички. Разбърква се добре и се доливат малко зелев сок и вода. Прибавя се измитият със студена вода ориз и чорбата се оставя да къкри на тих огън, докато месото омекне напълно. Ако зелевият сок е много солен, добре е да не се излива цялото количество наведнъж, за да не се пресоли ястието. По желание накрая може да се наръси и с нарязана на ситно целина. Разкошна зимна чорбичка, а комбинацията с прясно изпечено домашно хлебче е  направо неустоима!
   Гответе с настроение и усмивка за близките си хора и се насладете на прекрасно домашно ястие! Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар