15 ноември 2019 г.

Млечна салата с репички и царевица

   Една по-различна и свежа млечна салатка, с която разнообразяваме от време на време менюто. Приготвена с домашно подквасено кисело мляко е истински разкош.



Продукти:

500 г цедено кисело мляко
2 краставици
1 малка консерва царевица
10 репички
2 стръка пресен лук
сол
зехтин
копър
чесън


      Краставиците се обелват и заедно с репичките се нарязват на кубченца. Прибавят се наситненият пресен лук и две скилидки счукан чесън. Царевицата се отцежда добре и се добавя към останалите зеленчуци. 
   Накрая се прибавя и цеденото кисело мляко, копърът и подправки на вкус. Това е - бързо, лесно, вкусно.  Добър апетит!
   




4 коментара:

  1. Наистина е по - различна, но съм правила също и с печени пиперки, със спанак.Киселото мляко е подходящо за приготвяне на различни по вид салати.Записвам си и този вариант, допадна ми.
    Поздрави и усмивки !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти допада, Ели. Наистина цеденото мляко позволява всякакви комбинации. През лятото сме основно на пресни салати, но когато вече останем без градински домати, с удоволствие експериментираме с млечните. Поздрави и на теб!

      Изтриване
  2. И това ми хареса, тези дни правих нещо подобно - цедено мляко с настъргани реппички и морков. Ще опитам и тази, стои доста стегнато, или по-добре си цедила млякото, или желираш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, изцеждам си от млякото, което аз си подквасвам вкъщи. Става уникално вкусно и гъсто.

      Изтриване