Тази година реших да сменя войнишките курабийки с шприцовани курабийки по рецептата на баба. От както се помня винаги ги е правила за Великден, но тази година е мой ред 😊. В курабийките харесвам това, че са много лесни за приготвяне и много трайни. Струва си да се изпекат повече, за да има по-дълго време за похапване, а и децата да могат да си вземат за училище.
Продукти:
4 яйца
1 ч.ч. мас
1 ч.ч. захар
1/2 чаша кисело мляко
ок 900 г брашно
2 ванилии
кората на един лимон
сокът на половин лимон
1 амонячна сода
захар за наръсване
Курабийките се оформят с машинка за мелене или шприц и се подреждат в намаслена тавичка. Наръсват се с претрита с мокри ръце захар. Част от моите украсих и с парченца сушени червени боровинки. Изпичат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване. Да ви е сладко и весели празници!
Благодаря за тази рецепта! Моя колежка ги правеше и наричаше "гурабии", но така и не даде рецептата.
ОтговорИзтриване