22 април 2019 г.

Пролетна салата с глухарче, рукола и френска леща

   Новата ми страст в последно време е пролетната салата с глухарче, рукола, бейби спанак и френска леща. Изключително свежа, полезна и чудесен начин да разнообразим традиционната зелена салата. Ако още не сте опитвали френска леща, не се колебайте и опитайте предложението на "Krina" - изключително нежна и вкусна. 



Продукти:
1/2 зелена салата
1/2 червена салата
1 шепа листа от глухарче
1 шепа листа от рукола
1 шепа листа от бейби спанак
2 стръка пресен лук
1-2 стръка пресен чесън/1 скилидка стар/
сол, пресен лимонов сок
зехтин, балсамов оцет
трюфелово олио



   Лещата се измива и се слага да се вари. Винаги внимавам да не я преваря, тъй като лично за мен, също като Белугата е по-вкусна леко по-твърда. В това време се измиват останалите зеленчуци и се нарязват. Готовата леща се отцежда, изплаква се със студена вода, за да се охлади по-бързо и се добавя към пресните зеленчуци. Всичко се овкусява с подправките и се разбърква внимателно. Единственото, което е нужно да се добави е чаша хубаво вино и приятна компания, с която да споделим трапезата. Добър апетит!


 

1 коментар:

  1. Страхотна пролетна салата със зеленина и франска леща.Обичам леща във всичките и форми и ще се възползвам от предложението, но по - късно.Зеленината в момента много ми пречи, от нея имам киселини както винаги е всяка пролет.
    Поздрави и приятна предпразнична подготовка !

    ОтговорИзтриване