Винаги много се забавлявам в онези моменти, когато щом започва да готвя и вкъщи се усеща някакво особено раздвижване. Понесе ли се по-различен и апетитен аромат и от вратата започват да надничат малки, големи и още по-големи главички, за да проверят какво се случва. Е, тези свински късчета имаха точно такъв ефект.... 😋 Комбинацията от крехкото свинско с този наистина невероятен ориз е прекрасна.
Продукти:
сос териаки
чаша бяло вино
брашно
пипер меланж, пушен червен пипер, смлян кардамон
дафинов лист, сол, олио
Измийте месото, подсушете го и го нарежете на късчета. Поръсете ги със смлян пипер меланж, пушен червен пипер и кардамон. Оваляйте ги добре, така че подправките да се разпределят равномерно по месото. Полейте с две-три лъжици сос "Териаки" и чаша бяло вино и оставете да месото да престои в хладилника поне за час.
Измийте ориза добре със студена вода и запържете с олио за кратко в дълбок тиган или
тенджерка. Посолете, долейте три части вода и сварете до готовност. При варенето може да се добавят 2-3 листчета дафинов лист, които после да отстраните, когато оризът е готов.
тенджерка. Посолете, долейте три части вода и сварете до готовност. При варенето може да се добавят 2-3 листчета дафинов лист, които после да отстраните, когато оризът е готов.
При поднасянето сипете от готовия ориз, разпределете отгоре свински късчета и полейте с малко от сосчето на месото. Добър апетит!
Вкусно!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
Изтриване