Много апетитна и лесна идея за предястие, когато посрещате гости или искате да се поглезите с нещо вкусно с питието. Вкъщи, докато приготвям брускетите, децата стоят от двете ми страни и грабват веднага готовите.
Колкото пъти правя досега, никога не стигаха до снимки. Този път обаче успях да отделя няколко преди да ме усети някой..😏
Продукти:
1 франзела
скилидка чесън
1 кут. рикота
100 г. пушена сьомга
сол, зехтин
Лещата се измива добре и се сварява, като се внимава да не се развари. Посолява се и се оставя да се охлади. В това време, с помощта на пасатор, рикотата се разбива със заквасената сметана до получаване на нежен и гладък крем. По желание може да се добавят и няколко супени лъжици кисело мляко. Вместо рикота може да си използва и извара, но тогава трябва задължително да се добави мляко. Сместа се овкусява със сол.
Франзелата се нарязва на колелца. Всяко парченце се натрива с разрязаната скилидка чесън, полива се с няколко капки зехтин. Филийките се нареждат в тавичка и се запичат до зачервяване.
Брускетите се оформят като върху всяко парченце франзела се поставят по една лъжица от рикотата, охладената леща и парченце филе от сьомга. Лесно и вкусно! Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар