18 юни 2018 г.

Брускети с рикота, сьомга и леща Белуга

   Много апетитна и лесна идея за предястие, когато посрещате гости или искате да се поглезите с нещо вкусно с питието. Вкъщи, докато приготвям брускетите, децата стоят от двете ми страни и грабват веднага готовите. 



   Колкото пъти правя досега, никога не стигаха до снимки. Този път обаче успях да отделя няколко преди да ме усети някой..😏 




Продукти:
1 франзела
скилидка чесън
1 кут. рикота
1 малка кофичка заквасена сметана
1 к.ч. леща Белуга на Krina
100 г. пушена сьомга 
сол, зехтин


   Лещата се измива добре и се сварява, като се внимава да не се развари. Посолява се и се оставя да се охлади. В това време, с помощта на пасатор, рикотата се разбива със заквасената сметана  до получаване на нежен и гладък крем. По желание може да се добавят и няколко супени лъжици кисело мляко. Вместо рикота може да си използва и извара, но тогава трябва задължително да се добави мляко. Сместа се овкусява със сол.

  
   Франзелата се нарязва на колелца. Всяко парченце се натрива с разрязаната скилидка чесън, полива се с няколко капки зехтин. Филийките се нареждат в тавичка и се запичат до зачервяване. 
   Брускетите се оформят като върху всяко парченце франзела се поставят по една лъжица от рикотата, охладената леща и парченце филе от сьомга. Лесно и вкусно! Добър апетит!




Няма коментари:

Публикуване на коментар